FUE Teknik

Hårtransplantation med lokalbedøvelse

Med FUE (Follicular Unit Extraction) metoden, udtrækkes hårrødderne med mikro-motorer med særlige spidser under lokalbedøvelse og transplanteres ind på hårløse områder ved at bruge den naturlige hårvækst vinkel. I dag foregår de fleste hår transplantationsoperationer med FUE teknik. Da det ikke er en kirurgisk operation, er det let for patienterne at beslutte sig til og foretrække denne teknik.

Præcisions arbejde

FUE metoden for hårtransplantation med FUE metoden udtrækkes hårrødderne én efter én og transplanteres til hårløse områder. Før den follikulære ekstraktionsproces, forkortes håret på donor-området til 1 mm. Der anvendes lokalbedøvelse på områderne for udtrækning og transplantation. En mikro-motor spids bruges til at centrere hårroden og alt efter hårets vækstvinkel prikkes den ind i huden og trækkes tilbage. Håret skæres til en cylinder form sammen med det omgivende mikroskopiske væv. Den follikulære enhed bliver forsigtigt trukket med en mikro pincet. Dette automatiserede system, som reducerer transplantatspild til et minimum, reducerer også operationstid og øger antallet af transplantater. De indsamlede follikulære enheder placeres i bittesmå huller på den hårløse hud. Hver follikulær ( graft ) enhed indeholder 2-3 hårsække.

Videnskabelig teknik, visual kvalitet og erfaring

Afhængigt af det høstede antal hårrødder og skaldetheden, er det muligt at transplantere 50-60 hårrødder per kvadratcentimeter. Færre smerter efter operationen og den korte tid, det tager, at komme sig, er også en af grundene til at denne metode er at foretrække. Det transplanterede hår vil stort set være faldet ud efter den første måned og 2-3 måneder efter hårtransplantationen vil det begynde at vokse igen. Det vil kunne ses på 6 måneder. Det tager sig dog bedste ud efter at have gennemgået tilpasningsprocessen på 1-1,5 år. Transplanteret hår vil ikke forsvinde, siden det blev høstet fra et område, hvor håret er kodet til ikke at falde ud. Farven og de særlige kendetegn ved håret vil være de samme, idet håret kommer fra personen selv. Når hårtransplantationen udføres af et professionelt team, kan man regne med ret gode resultater. Hår, der vokser hele livet, ændrer et menneskes udseende og påvirker også psykologien positivt.

PRP Teknik

Hvad er PRP behandling?

PRP betyder blodpladerig plasma behandling (Platelet-Rich-Plasma). Selv om det er en nyere teknologi og teknik i sportsmedicin, har den været brugt siden midten af 1990’erne i tand- og oral kirurgi og til at fremme helingen af blødt væv efter plastikkirurgi.

Hvem har været under PRP-behandling?

PRP behandling vandt for nylig udbredt anerkendelse i sportsverdenen, da Hines Ward og Troy Polamalu fra Pittsburgh Steelers undergik PRP-behandling, før de vandt Super Bowl XLIII. Andre højt profilerede atleter, deriblandt Tiger Woods, der fik fire behandlinger efter en knæoperation, og baseball pitchere Takashi Saito og Bartolo Colon, som begge er nylige eksempler på succes med PRP i Major League Baseball.

Hvordan administreres PRP?

PRP behandling, som tager cirka 20 minutter at udføre, begynder med at 30 ml af patientens blod tages. Blodprøven anbringes i en centrifuge for at adskille blodpladerigt plasma fra de andre bestanddele af helblod. Læger injicerer derefter de koncentrerede blodplader ind på skadestedet, ofte vejledt af ultralyd for præcision. Blodplader fungerer som et naturligt reservoir af vækstfaktorer, der er afgørende for reparation af beskadigede væv. De vækstfaktorer, blodpladerne udskiller, stimulerer vævets heling ved at øge kollagen-produktion, øge proliferation af sene-stamceller, og tenocyt-relateret gen- og protein eksprimering. Disse vækstfaktorer stimulerer også blodgennemstrømningen og gør, at brusken bliver mere fast og spændstig. PRP aktiverer tenocytter til at formere sig hurtigt og producere kollagen for at reparere sårede sener, ledbånd, brusk og muskler.

Vil jeg mærke øjeblikkelige resultater fra PRP terapi?

Du vil føle en betydelig stigning i smerte i dagene umiddelbart efter injektionen. Smerteintensiteten bliver mindre hver dag, efterhånden som funktionel mobilitet og generel funktionsevne stiger, sammen med udholdenhed og styrke. Du vil mærke gradvis forbedring 2-6 uger efter PRP behandlingen. Nogle patienter rapporterer løbende forbedring i 6-9 måneder efter PRP behandlingen administreres. I visse undersøgelser har ultralyds- og MRI-billeder vist at vævsreparation absolut har fundet sted efter PRP behandling, hvilket støtter beviserne for helingsprocessen. Ved at behandle tilskadekomne væv, før skaden skrider frem, kan kirurgiske indgreb undgås.

DHI Teknik

DHI implantationsmetoden & Choi implantatpennen

Udtagelser af hårsække (graft) præcis den samme fremgangsmåde fra donor område, uanset FUE eller DHI transplantation, klinikken har valgt 3.000 graft som max. til en pris af 2200 Euro all inkl. excl. flybillet. Den egner sig bedst for patienter som har brug for:

Klinikken vil altid vurdere om hvad der er bedst for dig DHI eller FUI transplantation.

  • At undgå klipning
  • At opnå større tæthed i håret, fordi det er blevet tyndt
  • At få dækket mindre områder som er blevet bare
  • Høje tindinger
  • Ny hårlinje
  • Skæg / valgfri style
  • Øjenbryn
  • Øjenvipper

DHI - FUE

Som med FUE-metoden foretager man, under DHI-implantationsmetoden, oprettelsen af donorsted og graft implantation, dvs. udtagelse og implantationen er en to-trins proces, hvor de udtagne hårsække placeres direkte på modtagerstedet, uden at det er nødvendigt at lave kanalindsnit i donorområdet, i det man bruger en implantatpen (Choi pen), som har en hul nål, der er forbundet med et kar og en stempelanordning. Dette er grunden til, at DHI-proceduren også kaldes Choi metoden.

Lokalbedøvelse

I hårtransplantation bruger man lokalbedøvelse på de relevante steder. Det tager lidt længere tid, før bedøvelsen virker, når man injicerer en bedøvende opløsning i hovedbunden med nåle. Den ubehagelige følelse, man oplever under indsprøjtning af det lokalbedøvende stof, er hurtigt overstået, efter 2-3 stik mærker patienten intet mere, fordi bedøvelsen begynder at virke.

Teknik

Under en hårtransplantationsprocedure, der foretages med Choi implantatpennen, indsætter speciallægen/-kirurgen eller teknikere de udtagne transplantater i implantatpennen.Transplantatet placeres nænsomt i den hule nål, som placeres for enden af implantatpennen, som gives tilbage til speciallægen. Derefter sætter kirurgen nålen i hovedbunden i en præcis vinkel på 40-45 grader, hvilket skaber snittet, hvorefter transplantatet implanteres ved at trykke på stemplet. I en og samme procedure bruger man normalt mellem 2 og 6 Choi implantatpenne og der bruges sideløbende cirka 15-16 nåle, som leveres med pennen i forskellige størrelser, der passer til de forskellige hårtransplantater. Choi metoden har naturligvis visse fordele, såvel som visse ulemper, sammenlignet med FUE teknikken. Fordele ved DHI-teknikken Blandt de fordele, der angives af visse eksperter inden for hårtransplantation, er følgende:

Fordele

Reduceret blødning under dannelsen af modtagerområdet. Reducerede skader under transplantathåndtering, hvilket således fører til mindre skader i blodtilførslen af på implantationsstedet. Man helbredes hurtigere efter operationen, så patienten hurtigere kan vende tilbage til sin vante dagligdag. Modtagerområdet skal ikke barberes, da denne procedure kan bruges på områder med hår.

Få klarhed

Hvis du ønsker at høre hvor mange graft du kan modtage, skal du vedhæfte 5 billeder. Alle billeder bliver behandlet fortroligt. Så sørg for at man tydeligt kan se dig fra følgende vinkler: Forfra, Bagfra, Venstre, Højre og fra toppen.

Svartid

Du vil få et svar indenfor 1-2 dage, med en vurdering på hvor mange grafts/hår de kan give dig,og en estimeret vurdering på tæthed samt slut resultat ud fra dine tilsendte billeder.